Jmenuji se Aneta Braunová a už od mala jsem pomáhala v cukrářství a výrobě jemného pečiva, kterou v roce 1992 vybudovala moje babička Anna Novotná a dala ji jméno Novojan.
Měla vždy velké plány a přání. Hlavně usilovala o to, aby se její podnik stal rodinný. A tak se také stalo!
Její první dcera byla vždy své mamince po ruce a přebírala rady a zkušenosti, aby jednou mohla převzít a provozovat rodinný podnik sama.
Její druhá dcera vytvořila síť malých pekařství prvorepublikového stylu, která jsou na trhu již 20 let a tím rodinný podnik posílila.
Aby se rodinná tradice nepřetrhla, tak také já i moje mladší sestra jsme vystudovaly střední odbornou školu potravinářství a služeb v Brně v oboru cukrářka.
Již na škole jsem vynikala svojí kreativitou a proto mne mistrové podporovaly a přihlašovaly do cukrářských soutěží např. Český cukrář, kde jsem se umístila na 2. a 3. místě.
Po ukončení studia mi to moje rodina neulehčovala a chtěla ať naberu více zkušeností než nastoupím do rodinného podniku a zkusím si jaká je práce v běžném provozu. Moje začátky byly v Zemanově kavárně a v cukrářství Vaněk.
Když jsem nastoupila do rodinného podniku nebylo to vůbec jednoduché, jelikož jsem ze začátku nezvládala tempo všech našich zaměstnanců, kteří měli dlouholetou praxi a mnohem více zkušeností než nový nejmladší člen teamu. Ale časem jsem se i já zařadila do klasického provozu a dokázala si vybudovat místo mezi hlavními cukráři.
Práce cukrářů a pekařů je krásná, ale na druhou stranu je i opravdu náročná. Aby vše bylo čerstvé a připravené na rozvoz, výroba začíná velice brzy ráno. Časem jsem zjistila, že tato rutina pro mne bude "kámen úrazu" a navíc jsem začala cítit takzvaný stereotyp a cítila jsem, že se chci posouvat dál a zkoušet nové věci.
A tak jsem nakonec rodinný podnik opustila.
Několik let jsem tápala a hledala sama sebe. Jsem hodně komunikativní osoba a proto jsem vždy měla ráda práci s lidmi a tak jsem začala hledat práci, kde bych tohle mohla využít. Pracovala jsem jako servírka, manažer prodeje v golfovém obchodě, multilevel a dokonce jsem si udělala rekvalifikační kosmetický kurz. Nějakou dobu jsem provozovala živnost na kosmetické služby, ale pořád jsem měla pocit, že jsem stále nenašla TO, co by mne opravdu naplňovalo a cítila se spokojeně.
Nakonec mne to opět přitáhlo k nám a tak jsem se domluvila se svojí maminkou, která mi umožnila využít prostor ve výrobě, který je hygienicky schválen a odpovídá všem požadavkům klasické výrobny. Zde dělám práci, která byla vždy mým koníčkem a realizuji svoje sny.
Vzájemně si pomáháme a spolupracujeme, jelikož každá máme to své na co se zaměřujeme a skvěle se doplňujeme. Novojan vyrábí výborné svatební koláčky, veškeré jemné pečivo, ale i klasické zákusky a krémové malé cukroví.
A já Vám svoji tvorbu představím právě zde, na stránkách Sweets by Anett .

© 2018 Sweets by Anett / Jediné sousto prozradí vše
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky